Да се научим да обичаме есента

Аз съм си едно типично лятно момиче. Дали защото винаги съм живяла край морето, дали защото не обичах да ходя на училище заради ужасните си съученички и съм нямала търпение да дойде края на учебната година, факт е че лятото е моят любим сезон. Но през последните няколко години се научих да оценявам и другите сезони и да виждам красотата им. И ако преди мразех есента, сега й се наслаждавам. Макар, че ми се иска да не е толкова дъждовна в началото.
Ето и някои хубави неща от детска и младежка гледна точка:
1. Събирането на кестени. Колко торбички с кестени сте държали едно време у вас, когато сте били малки? При мен не стояха много. Майка все ги изхвърляше. Но как само съм се оглеждала по земята за хубави големи кестени.
2. Огромните шуми с оранжеви и жълти листа. Минали са поне 15 години последно като си играх в шумите с цветни листа. Дори си спомням как тях също ги събирахме и правихме картини с тях.
3. Нови сезони на любимите сериали. Сигурно десетки тийнейджъри чакат да започне някой сериал. Сещате се - "Вампирските дневници", "Малки сладки лъжкини" и т.н. и т.н. А изкачат и някои нови сериали. Чудя се дали ще харесам нещо ново.
От здравословна гледна точка:
1. Сезонът на хубавите ябълки. Ама наистина хубавите ябълки. Ябълките могат да избелят зъбите и могат да ни предпазят от Алцхаймер. За полезните ефекти от ябълките може да се говори много и за тях май ще трябва отделна публикация. Стига ви само да знаете, че задължително трябва да присъстват в хладилника ви.
2. Малко по-прохладното време. Летни жеги са колкото голям плюс, толкова и голям минус. И затова прохладната есен позволява много повече разходки през деня. Освен това се спи по-лесно. Кой от нас не се е събуждал в 3 часа сутринта, защото жегата е непоносима? Не мисля, че има такъв.
3. Есента е време за малко спокойствие. Супер е да се купонясва лятото, но все пак човешкият организъм не е устроен да издържа на купон 24/7. Време е за малко по-здравословен режим, повече и по-спокоен сън и може би и малко спорт, ако не сте имали време да спортувате през летните луди нощи.
И любимата на всички гледна точка - модата и красотата.
Септември си е буквално януари месец в света на модата и козметиката. През този месец се определят новите тенденции за следващата година. А и с настъпването на есента всяка една дама има нужда да обнови есенно-зимния си гардероб. Да, време е за красиви пуловери. Време е за дрехите over-sized.
Време е за шапки и шалове. Време е да се обличаме малко по-топло, това е ясно. Време е за онова бургундско винено червено червило.
Време е за грим със по-топли земни цветове. Време е за шопинг. Но ако се замислим при нас жените винаги е време за шопинг. :)
Да, есента се оказва, че има и много положителни черти. И въпреки, че лятото вече ми лиспва, се радвам, че вече мога да гледам с добри очи и на този сезон и да му се насладя.
Без малко да забравя. Още един плюс - съботен или неделен следобед с хубава книга в ръка и чаша топъл ароматен чай. Особено когато времето е дъждовно.
Това също ми липсваше през лятото. (Трябва да се запася с чай).
А вие какво най-много й обичате на есента? :)

П.С. Снимките са свалени от интернет.

Коментари

  1. Страхотен пост, аз писах какво харесвам в нея, сега като прочетох твоя пост се сетих колко прекрасни неща съм забравила :)

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

Диагноза: СЕКСИ! ревю/ I Feel Pretty review

Престъпленията на Гриндевалд - Ефекти и Разочарование

300: Възходът на една империя!