Пътят на Юпитер - Вселената е бизнес

Март месец е тук и моята първа публикация ще е на тема кино.
Понеже март ще мине под мотото #NoBuyMonth, ще наблегна на киното. Разбира се ще има и две статии за нови придобивки, но всички те са купени през февруари, а и чакам доставки от чужбина. В добавка по средата на месеца в Бургас ще има много прожекции.
Във вторник грабнах 3D очилата и се запътих към мола за да гледам "Пътят на Юпитер" с една приятелка.

Юпитер Джоунс е родена под нощното небе, предричащо, че е предопределена за велики неща. Вече пораснала, Юпитер сънува звездите, но жестоката действителност е, че животът й е тежък и се състои предимно от чистене на тоалетни и лош късмет. Чак когато генетично подобреният бивш военен Кейн пристига на Земята, за да я намери, Юпитер започва да разбира съдбата, която я очаква - генетичният й състав я определя като наследница на нещо изключително и тя може да промени космическото равновесие.

Това е кратко представяне на филма, което ще намерите на сайта на Cinema City. А ето и моето мнение за самия филм.
Представете си, че Вселената е нещо съвсем различно от това, което си мислим, че е. Ние не сме продукт на Големия взрив, а на една междугалактическа бизнес индустрия. Планетите са точно казано плантации. Доста интересен поглед, нали. Сега си представете, че тази бизнес империя е под контрола на трима глезльовци (буквално), и тримата желаещи да притежават една малка, но значима планета - Земята. И в един момент се появява едно момиче, което има един меко казано незавиден живот. Тя си няма и най-малка представа колко важна е всъщност. От никой в един момент тя се превръща в бъдещ потенциален собственик на Земята. Навлиза в един нов свят пълен с политически манипулации и интриги (Българското управление :P)
Това си е една типична научно-фантастична приказка. Има си всичко - благородната принцеса, смелия рицар в не толкова блестящи доспехи и жесток тиранин, готов на всичко за да получи това, което иска. Харесаха ми ефектите и костюмите. Актьорският състав е смея да кажа много добър. Харесвам Мила Кунис и Чанинг Тейтъм, но Еди Редмейн е сред любимците ми и то вече от доста време насам (не само заради Оскар-а). За мен той е просто хамелеон.
Като изключим една второстепенна героиня, харесах и гримът.
Заключение: "Пътят на Юпитер" беше едно леко и приятно разнообразие за почивните ми дни. Препоръчвам го.
Имам само една забележка към Cinema City. Не знам какви технически проблеми имаше, но на няколко места гласовете на актьорите бяха заглушени. Чуваха се другите звуци, но не и техните гласове. Надявам се да е било единичен технически проблем.

Коментари

  1. Постът е много хубав и полезен... Навих се още повече да гледам филма, благодаря за отделеното време за написване на поста. Полезен е! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Аз също много харесах филмчето, доста неангажиращо с много добри ефекти. Мила Кунис също я харесвам. :)

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

300: Възходът на една империя!

Диагноза: СЕКСИ! ревю/ I Feel Pretty review

Престъпленията на Гриндевалд - Ефекти и Разочарование