ФЕНИКС - малко време за немско кино

Последният филм, който успях да гледам от София Филм Фест на брега, беше "Феникс" на немския режисьор Кристиан Пецолд. През последните години той е придобил една доста голяма популярност в кино средите. Негова муза е Нина Хос. От както я среща, тя участва във всички негови филми. Този не е изключение.
Нели е оцеляла след концентрационен лагер. Тя е обезобразена и се подлага на пластични операции за да си върне лицето. Сега когато войната е приключила, Нели иска да открие съпруга си Джони и да изградят наново живота си заедно. Но нещата са много по-различни отколкото тя очаква. С ново лице и нова личност тя трябва да посрещне жестоката истина, че може би човекът, когото си обичал най-много на този свят, на когото си имал пълно доверие, всъщност е виновен за всичките ти страдания.
Пецолд и Хос определено са успели да се сработят. Малко ми е непонятно как героинята може да е толкова наивна, но все пак ситуацията е следвоенна и когато си преминал през самия ад, е нормално да отправяш поглед към рая. Смятам да изгледам и други техни общи филми.
В заключение: Филмът ми допадна. Дори го намирам далеч по-приятен за гледане от "Зимен сън".

Коментари

Популярни публикации от този блог

Диагноза: СЕКСИ! ревю/ I Feel Pretty review

Престъпленията на Гриндевалд - Ефекти и Разочарование

300: Възходът на една империя!