Няколко начина, които ми помагат да се справя с лошото настроение

Да кажем, че сте прекарали няколко страхотни дни, но след това обикновено всичко се обърква и разбираме, че плановете, които сме си съставяли, няма да можем скоро да осъществим. Изпадаме в едно депресирано състояние и се сърдим на всичко и всички. Реалността отново ни връхлита с всичките ни проблеми, които на пръв поглед нямат решения. В такива случаи трябва да сме се запасили с малки хитрини, които да ни приповдигнат настроението. Ще споделя с вас моите.
1. Когато нещо не е както трябва, решавам да си направя една справка и да си отбележа какво е както трябва. Взимам един лист и започвам да ги записвам. Обикновено излиза, че това което е наред, надделява.
2. Излезте на кафе с приятелка. Приятелите винаги могат да ти приповдигнат настроението. А дори и само да си споделите проблемите с тях също помага.
3. Отдайте се на тренировки. Вярвате или не, но съм имала дни, когато съм била на косъм да се депресирам съвсем. В такива моменти на помощ идва спортът. Освобождавам излишната негативна енергия и се зареждам с положителна. Научен факт е, че когато спортуваме тялото ни образува ендорфини, а ендорфините ни правят щастливи.
Например преди няколко дни след един злобен анонимен коментар, тренировката по зумба ме зареди на макс и усмивката не слезе от лицето ми.
4. Грабнете някоя книга и се отдайте на релаксация. Четенето успокоява.
5. В студените дни една чаша хубав топъл чай винаги помага да се успокоиш и после решението на проблема само ще дойде.
А за лятото домашно приготвената лимонада е незаменима. (За нея планувам отделен пост в най-скоро време, само да се вдигнат още малко температурите).
6. Пуснете си да гледате някой любим филм, който винаги ви оправя настроението, или изгледайте най-новите клипове на любимите си влогъри в Youtube (това особено много помага :P).
Не ви съветвам да ходите на шопинг в лошо настроение. Най-много да си купите нещо, което после няма да ви харесва или няма да ви се отдаде повод да го използвате.
Не използвайте храната като отдушник за негативна енергия. Трае само час, че и по-малко, и после се чувствате по-зле. Може би само малко шоколад може, НО малко.
Когато депресията ми отмине, се чудя на себе си: "За какво се вайкам?! Всеки проблем възниква за да бъде разрешен. Имах планове, но те не отпаднаха, те просто се отложиха малко. Просто започнете да правите нещо, което ви доставя удоволствие и негативната енергия ще се изпари от вас. А след това всичко ще си дойде на мястото. :)
Ако имате ваши си начини за справяне с лошото настроение, моля споделете ги с мен.

Коментари

  1. Спортът определено най-много ми помага!

    п.с. можеш да участваш в giveaway-я ми на http://quitealooker.com/

    ОтговорИзтриване
  2. Спорта, гледането на любим филм и чаят и на мен ми помагат много, обичам и да чета книжка, излегнала се на дивана с чашка чай в ръка. Слушам също класическа музика, паля ароматни свещи и така. Тези неща си ги правя и без да съм в лошо настроение. Когата ми е било много депресивно си пускам "Гордост и предразсъдъци" и ми действа прекрасно, веднага ми се подобрява настроението. Това е филма ми за "спешни случаи."

    ОтговорИзтриване
  3. Спорта, гледането на любим филм и чаят и на мен ми помагат много, обичам и да чета книжка, излегнала се на дивана с чашка чай в ръка. Слушам също класическа музика, паля ароматни свещи и така. Тези неща си ги правя и без да съм в лошо настроение. Когата ми е било много депресивно си пускам "Гордост и предразсъдъци" и ми действа прекрасно, веднага ми се подобрява настроението. Това е филма ми за "спешни случаи."

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

Диагноза: СЕКСИ! ревю/ I Feel Pretty review

300: Възходът на една империя!

Престъпленията на Гриндевалд - Ефекти и Разочарование