Подаръци от Индия

След "Яж, моли се и обичай" целият свят вече мечтае да посети Индия. Аз искам да я посетя от преди това. Тази година леля ми успя да отиде на ваканция там за две седмици и понеже е много добра ми донесе няколко нещица от там.
Синя туника с дълъг ръкав от 100% памук. Вече я разходих, докато бях на гости на сестра ми в София. Много е семпла, но аз и така предпочитам. Лятото е съвсем близо и ще е идеална и за разходките по плажа. Малко по-дълга е. От бързане за работа забравих да я снимам както трябва.
Чай Масала - истински индийски чай от техните чаени плантации.
Съдържа джинджифил, канела и кардамон. Тези три съставки го правят изключително подходящ за прочистване на организма. Аз вече предимно пия чайове с джинджифил и ги намирам за чудесни. Този е малко силен и някои препоръчват да му се добавя и прясно мляко. Не съм фен на този подход. Карам на класически мед и ми е много добре. От четирите пакетчета вътре ми остана едно и половина. Ето колко много го харесах. Кутийката му също е прекрасна и когато го свърша ще е идеална за да слагам в нея handmade бижутата си. :)
Цял пакет с подправки - канела, индийско орехче, кардамон, звездовиден кардамон, черен пипер. Вече са разпределени в бурканчета. Наистина трябва да наблегна повече на готварските си умения.
И за финал подарък от една обща приятелка на мен и на леля ми - ключодържател с бог Ганеша. Но вместо на връзката ми с ключове, виси на чантата ми за работа.
Ганеша е един от най-почитаните индийски богове. Той помага за разрешаване на проблемите. Подариха ми го с фразата - "Не казвай на Ганеша колко големи са проблемите ти. Кажи на проблемите си колко голям е Ганеша." :)
Подаръците ме зарадваха и ми подействаха доста вдъхновяващо. Надявам се и аз скоро да имам възможност да посетя Индия.

Коментари

  1. Ееее, браво на лелята, страхотни подаръци е избрала! Чая звучи божествено, а кутииката е толкова красиваааа!
    Какви бижута си правиш? Искам да ги видя! ^_^

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. О, не. Аз не правя handmade бижута, но много ги харесвам. Имам една малка колекция и предпочитам да си имат отделно местенце. :)

      Изтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

300: Възходът на една империя!

Диагноза: СЕКСИ! ревю/ I Feel Pretty review

Престъпленията на Гриндевалд - Ефекти и Разочарование