ДИВЕРГЕНТИ 2: БУНТОВНИЦИ

"Дивергенти" ме грабна преди година и беше любимият ми филм за 2014г. заедно с "Интерстелар". "Дивергенти 2: Бунтовници" също не остана по-назад.
Трис и Фор сега са бегълци и обявени за врагове на обществото на кастите. Опитвайки се да докажат своята невинност и другото безпощадно лице на Джанин, те трябва да намерят съюзници и да се преборят с гнева и страховете си, плод на минали събития. Трис също така се бори със зародилите се в нея вина и гняв към самата себе си.
Единственият изход от цялата ситуация е да открият за какво още семейството на Трис се е пожертвало и дали си е струвало.
Шайлийн Уудлий и Тио Джеймс пренасят връзката между главните герои на следващото ниво. Някак цялата им комуникация е далеч по-интимна от тази в предишния филм. Гледам ги и напълно вярвам в отношенията между Трис и Фор.
Разбира се Кейт Уинслет отново беше страхотна. Радваме и появата на Наоми Уотс. Очаквах да има повече сцени с нея, но се надявам в следващата част този пропуск да бъде реванширан.
И нещо много приятно ми се случи докато си купувах билет за филма. Понеже филмът има възрастово ограничение, касиерката ме попита дали имам 18 години. Е, така добре се почувствах. Дори и да съм била малко кисела през този ден, този въпрос ми оправи настроението.
В заключение: "Дивергенти 2: Бунтовници" с право е хвален по цял свят. Бих отишла да го гледам пак. Препоръчвам ви го, ако все още не сте го гледали. Дори съм си изтеглила книгите в електронен вариант и смятам в най-скоро време да ги прочета.

Коментари

  1. Задръж с книгите. Може да си развалиш удоволствието от последният филм.

    Аз съм чела книгите преди да излезе и първият филм. Той ми хареса макар и най-силните моменти да бяха умаловажени, вторият ми се стори леко скучен. Просто книгите са адски увлекателни и динамични и филма определено няма да е толкова интересен след тях.

    Това е моят съвет.

    ОтговорИзтриване
  2. Присъединявам се към горния съвет. Изчакай с книгите, за да не си развалиш удоволствието от последния филм. Книгите са много над филма като емоция и въздействие. Последната книга е страхотна, въздейства много силно на емоционално ниво, грабва и държи дълго. Не мисля, че са в състояние да направят толкова силен филм.
    Аз прочетох трилогията след като гледах първия филм, вторият още не съм гледала.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

Диагноза: СЕКСИ! ревю/ I Feel Pretty review

300: Възходът на една империя!

Престъпленията на Гриндевалд - Ефекти и Разочарование