Маска с мед за всяка кожа

Здравейте, милички!
Днес ще подходим изцяло природно и здравословно. Ще ви разкажа малко за любимата ми маска от мед.
Тази маска направо ми подейства като мана небесна, след като една ужасна козметичка буквално обезобрази лицето ми. Вместо да ми изчисти лицето, ми запуши още повече порите и ми се появи естествено още повече акне. Бях чела и преди за чудодейните способности на меда спрямо кожата и реших, че нищо няма да загубя ако опитам.
Още в древността пчелата е била наричана "летяща аптека" и за това е напълно нормално медът и до ден днешен да е на почит във всяка една медицина. Маите дори са приемали пчелите за свещени.
Реално медът си е един уникален природен коктейл. Приложенията му са толкова много, че чак ми става мъчно да се огранича само с тази маска. Медът има почти същото pH като това на човешката кожа.
Маската е простичка, но много ефективна. Подходяща е за всеки тип кожа. Необходим ви е само мед, но домашен мед, не купен от магазина. Домашно приготвен мед може да се открие дори на сергиите за плод и зеленчук. Взимате количество колкото една супена лъжица и го нанасяте по лицето внимателно като правите и леки потупвания. Така се получава един вид вакуум и се изсмуква излишния себум от порите, което е причината тази маска да е толкова подходяща ако имате акне. Едновременно с това медът е чудесен ексфолиант за лице. След като нанесете хубаво го оставяте да престои на лицето ви 45-60 минути. Аз лично стоя с него 45 минути. Понякога добавям и 1/2 чаена лъжичка канела, която също помага много при третирането на акне, но тогава стоя само 20 минути с маската, защото канелата има по-агресивен "почистващ" ефект. Правя тази маска 2 пъти в седмицата. Ако се прави всеки ден кожата на лицето ще стане прекалено опъната и суха. Това го казвам от личен опит. Благодарение на меда се отървах от акнето и ужасното състояние, в което беше лицето ми вече е минало.
Медът е идеалният козметичен продукт, защото е подходящ за всеки тип кожа. Неслучайно е толкова използван в редица козметични продукти и процедури. И в добавка ето и няколко други маски с мед и другите му приложения:
Козметика с мед
Медът е коктейл на красотата
Опитайте някоя от маските с мед и ми кажете какво мислите.
Нищо няма да загубите. Само ще станете по-сладки. :*

Коментари

  1. Мерси, Поле, ще я изпробвам още днес :)
    Понеже спомена, че кожата изсъхва при по-честа употреба, ще споделиш ли някоя тайна с естествени продукти за хидратиране на лицето.

    Благодаря :*

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

300: Възходът на една империя!

Диагноза: СЕКСИ! ревю/ I Feel Pretty review

Престъпленията на Гриндевалд - Ефекти и Разочарование