Обратен гард - без очаквания

Когато чуя думите "бокс" и "кино" първата ми асоциация е "Роки". Филмът си е класика отличена с "Оскар". Малко са драмите за бокс, които наистина да те впечатлят след този филм. За съжаление "Обратен гард" не е сред тях.
Били Хоуп (Джейк Гиленхал) е професионален боксьор. Има всичко - успешна кариера и прекрасна съпруга (Рейчъл Макадамс) и дъщеря. Единствената му грижа е как да спечели следващия мач.
За всичко друго в живота - стабилност и подкрепа, разчита на жена си Морийн и мениджъра си. Но всичко се променя, когато по време на една свада с друг боксьор жена му умира. Попада в дълбока депресия, от която сякаш самият той не иска да излезе. На път е дори да загуби и дъщеря си.
"Обратен гард" се оказа филм по-подходящ за гледане в домашни условия по мое мнение. А из интернет видях и някаква снимка с надпис "Може ли "Обратен гард" да донесе на Гиленхал Оскар?". Някой определено е дал прекалено големи надежди на този филм. Не че не харесах актьорския състав, просто имат далеч по-силни роли. Историята е представена по начин, който не ме грабна. Ще призная поне, че музиката ми допадна. Не съм кой знае какъв експерт в категорията хип-хоп и рап, но песните наистина бяха много добре подбрани.
Крайна оценка - филмът не е за кино салон. За телевизионния екран обаче е доста подходящ.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Диагноза: СЕКСИ! ревю/ I Feel Pretty review

300: Възходът на една империя!

Престъпленията на Гриндевалд - Ефекти и Разочарование