Valuri, Constanca, Romania

В началото на Юни със Зумба маниаците заминахме за три дни на Зумба уикенд в Констанца, Румъния. За да съм по-точна бяхме на ежегодния зумба фестивал във Valuri. Организира се вече за четвърта година подред и тази години и бургаската група се включи.

Тръгнахме много рано сутринта - в 5 часа. За моя голяма излагация се успах и се забавих малко. Но пък за късмет живея точно на 5 минути от уговореното място за тръгване. Багажът ми беше готов от предната вечер, така че позакъснях с 10 минути. Групата ми поне се оказа много разбрана и подходи с чувство за хумор. Само един от организаторите (истински енергиен вампир) беше готов да ме накара да се почувствам още по-зле, но той не е толкова важен, че да му споменавам името. Само ще отбележа, че организацията му много куцаше и затова без неговите "организационни" способности следващия път.
Пътуването мина добре и към 11:30 бяхме в хотела. Времето беше хубаво и слънчево, но ветровито. И понеже следващите два дни щяхме да бъдем заети предимно със зумба тренировки, решихме да се разходим малко из околността и да разгледаме.
Задължително отидохме да видим водните лилии, за които бяхме чували колко са красиви и не беше лъжа.
А този господин ни откъсна една. Той е на 70 години, бивш шампион по тенис на Румъния и говори немски, френски, английски и италиански.

Както споменах по-горе, беше доста ветровито. Отидохме до морето, но просто с тези огромни вълни не беше за плуване.
Повечето румънци когато разбираха, че сме от България, започваха да ни говорят на руски. И аз бях като:
Отбелязвам само, че хората, които говореха английски език бяха много малко. Все пак когато работиш в курорт трябва да знаеш поне един чужд език.
В 16:30 започнаха тренировките. Започнахме с Aqua Zumba. Гледала съм клипове в интернет, но никога не го бях опитвала. Натоварването на мускулите е много по-голямо заради водата и естествено се усеща доста по-силно, но пък е също толкова забавно.
След Aqua Zumba започнаха и трите часа Master класовете.
Дядото кипи от енергия.

Имаше много инструктори от Румъния. Но гвоздея на първата вечер беше Helio Faria.
Хелио е от Бразилия, но живее в Истанбул. Той е страхотен танцьор и за да съм честна, не знам как се получиха снимките му.
Просто той е толкова бърз, че едвам успях да го хвана.
Музикалният му арсенал включваше естествено бразилски ритми, но огромно беше и наличието на песни на Майкъл Джексън. Не можеше да не включи и песни на Beyonce.
След това имаше тематично парти. Темата беше цветовете на румънското знаме - синьо, жълто и червено.
Оказаха се доста красива комбинация всъщност.
Единственият проблем беше хладното време.
На следващия ден започнахме със Zumba step (със степери) и веднага след това имахме Samba step отново с Хелио.
Може да се каже, че вече сме готови за карнавала в Рио Де Жанейро.
След това малко почивка и в 16:30 отново Aqua Zumba, но този път с Richard GormleyТой е един от най-добрите инструктори по Aqua Zumba.
Денят беше повторения на предходния - три часа танци. Моята инструкторка Мимка се вихри, а Ричард подбира внимателно музиката си на заден план.

Все пак той беше гвоздеят на тази вечер.
Най-малката инструкторка на събитието.

Темата на втората вечер беше моряшкото облекло. Шапки или дрехи, важното беше да сме с моряшки акцент. И понеже не искахме Ричард да остане по-назад, го снабдихме с моряшка шапка.
Вечерта беше по-топла от предходната и съответно танцувахме още повече. И въпреки че имаше и много професионални танцьори, този сладур грабна вниманието на всички.
Той просто не можеше да спре да танцува. С Кали много си допаднаха.
На следващия ден до 11:30 напуснахме хотела и решихме преди да се приберем у дома, да си направим една малка разходка в Констанца. Имахме на разположение само два часа и затова решихме да не се отдалечаваме много.
Пред музея на модерното изкуство (надявам се да съм го разчела правилно)
Пред историческия музей на площада "Овид"
Ако имахме повече време щяхме да влезем и в самите музеи, не само да се снимаме пред тях, но уви. Какво да се прави?!
Статуята на римския поет Публиус Овидус (Овидий) Насо
Това заведение определено прави впечатление. Сградата умишлено е оставена в това състояние за да има по-ефектно въздействие и според мен се е получило много добре.
Разочароваме това, че никъде нямаше магазини за сувенирчета. Сещате се - ключодържатели и магнитчета за хладилник.
Е, поне си направих хубави спомени с хубави хора.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Диагноза: СЕКСИ! ревю/ I Feel Pretty review

Престъпленията на Гриндевалд - Ефекти и Разочарование

300: Възходът на една империя!