петък, 29 август 2014 г.

Фестивала на цветовете и в Бургас

Фестивалът на цветовете - Холи или Пхагвах както го наричат в Индия, дойде и в Бургас. Само бях слушала преди това за тези фестивали, които вече са разпространени из цял свят. В общи линии има много музика и много цветове. А ето и една чудесна статия за самия фестивал. Статията е доста пояснителна и съм сигурна, че ще ви хареса.
Фестивалът се състоя в Летния театър. Ако трябва да съм по-точна, бих го разделила на две части. Зад Летния театър беше хаотичната сцена на цветовете. Там можехме да се оцветим колкото си искаме и разбира се имаше и хаос музика ( не е моята музика, но пак се забавлявах ). А в самия Летен театър се изпълняваше джаз. Две напълно различни вселени. Ако някой има нужда от почивка от много подскачане и танци, може да отиде в театъра и да се наслади на по-спокойна музика.
А ето и снимки от Фестивала в Бургас.
Нека започнем с тези преди да се оцветим, защото после ще сме едни...
Няколко пакетчета цветни бои на прах. Направени са предимно от нишесте.
Маската е задължителна. Не е приятно, когато се надишате малко или много с нишестето. А ако имате и очила е още по-добре. Аз нямах и не беше някакъв голям проблем, но с очила щеше да ми е далеч по-удобно. А и не се знае дали няма да получите някоя алергична реакция на роговицата или нещо подобно. Реших да съм цялата в бяло за да се нашаря хубаво. Спокойно, успяха да се изперат.
И се започна голямото пръскане с бои.Ето че Кали е преценила далеч по-добре от мен да си вземе очилата.
Организаторите на събитието бяха осигурили достъп до напитки и закуски. Точно и поради тази причина не беше позволено внасянето на собствени.
Нямаше как да пропуснем тази дама. Определено няма как да остане незабелязана.
И да искам не мога да спра Кали да танцува.
Взех че се реших да пробвам тези очила.
Рядко си харесвам някакви изобщо, но тези определено са много сладки. Особено така нашарени.

И малко почивка
И после пак.
Дано до година пак има такъв фестивал в Бургас. А септември месец ще се организира още един в Пловдив. Не пропускайте тази възможност да се забавлявате и усмихвате.

2 коментара:

 1. Страхотно фестивал и страхотни снимки! :) Кога ще се проведе в Пловдив и къде?

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. На 13-ти септември в Гребна база Пловдив.
   https://www.facebook.com/events/795637317148428/?ref=22

   Изтриване