Тотал Щета - не сме съвършени, а истински

Живеем в 21 век. Мъжете и жените са равни. А Ейми е една съвременна жена, която живее живота си на пълни обороти. Тя просто се забавлява и не се обвързва с никого. И както сигурно ви е станало ясно от трейлъра на филма, благодарение на баща си се води от мотото "Моногамията не е реалистична". Но когато среща младия доктор Арън, светът й се преобръща. В един момент всичко, в което е вярвала през последните двадесет години, отива на вятъра. Ейми вижда какво в действителност представлява една връзка и трябва да прецени дали може и иска да се справи с нея.
"Тотал Щета" ни представя нещата такива каквито са. Жените се страхуват да се обвържат, защото шансът те да са наранени е много по-голям за тях, когато се открият пред някого. Мъжете пък се спречкват с непрестанно менящите се женски настроения, които се опитват да разберат. Или пък се правят, че слушат, когато всъщност им се спи. В общи линии, нещата не винаги са розови, но затова сме измислили компромиса.
В последните месеци изобщо, ама изобщо не ми е до романтични филми. Защо ли? Защото са нереалистични. Романтични, но все пак нереалистични. Не ми се гледаше нито "Най-дългото пътуване", нито "Вечната Аделайн". И въпреки, че "Тотал Щета" се води повече комедия, аз бих я определила и като романтично реалистична комедия. Героинята на Ейми Шумър не е като излязла от корицата на модно списание мацка. Тя е като мен и като вас - напълно реална жена. Не съвършена, а просто реална. Може би е прекалено разкрепостена, но както споменах в началото, живеем в 21 век и всичко, което важи за мъжете, вече важи и за жените. Освен в главната роля, Ейми Шумър се изявява и като сценарист на филма и може би точно заради това ми хареса.
Така че през свободното време вземете половинката си и отидете на кино да гледате "Тотал Щета".

Коментари

Популярни публикации от този блог

Диагноза: СЕКСИ! ревю/ I Feel Pretty review

Престъпленията на Гриндевалд - Ефекти и Разочарование

300: Възходът на една империя!